Hygienecode online - HACCP Brouwerij

Brouwerij software:


HET NIEUWE HACCP-PLAN VOOR HOBBY/THUIS/STARTERS BROUWERS IS KLAAR!

Wilt u deze bestellen? Klik hier. U krijgt dan alle informatie.

voor onze nieuwsbrief Klik hier


Voor wie is de HACCP-plan van toepassing?

  1.  Voor bierbrouwerijen geldt de "Hygiënecode voor Bierbrouwerijen".
  2.  Ook brouwerijhuurders (die hun bier bij een andere bierbrouwerij laten brouwen) moeten zich houden aan deze Hygiënecode.
  3.  Voor de coproducten die als diervoeder worden afgezet is deze hygienecode ook goedgekeurd.
  4.  En voor de thuis/ hobby brouwers die hun producten aan de consument verkopen.

Voedselveiligheid

Kwaliteit houdt in dat een product aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet. Voedselveiligheid is hier een onderdeel van.

Onder 'voedselveiligheid' wordt verstaan: de garantie dat voedsel geen nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid van de eindverbruiker wanneer het wordt bereid en gegeten, rekening houdend met het doel en de manier van de consumptie ervan.

Voedselveiligheid wordt vaak verward met kwaliteit. Kwaliteit houdt in dat een product aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet. Voedselveiligheid is hier een onderdeel van, naast kenmerken als smaak, geur en kleur. Voedselveiligheid is echter een wettelijk minimum vereiste. Dit is nationaal geregeld in de Warenwet, de Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen en de Warenwetregeling Bereiding en behandeling van levensmiddelen. Op Europees niveau moeten bedrijven zich houden aan de General Food Law.


.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

• De Traceerbaarheid is duidelijker omschreven. • Diverse beheersmaatregelen zijn nu goed uitgesplitst.

• De CCP’s (Critical Control Points):

1. Pasteurisatie en steriel filtratie bij bieren met een vergistbaar(rest) extract

2. Dosering suiker en gist.

3. Inspectie lege, gereinigde flessen.

4. Klapfles in het proces.

5. etikettering 

Voor alle (hobby) brouwerijen is er een registratie verplichting, nu hebben wij daarvoor ook een online oplossing voor.

Al deze procedures in een online oplossing voor je HACCP in Hygiënecode online.

in het systeem zijn de volgende modules:

  • temperatuur meting

  • traceerbaarheid

  • schoonmaakschema

  • voorraad

  • product registratie

  • werktaken

  • ontvangst

  • enz.

Het is wel bekend dat er genoeg geregistreed moet worden voor, tijdens en na het brouwproces. Om dit simpel te doen is er een Online oplossing  Meer info? Bel met 076-7002347

hygienecode brouwerij haccpbrouwerij