Hygienecode online - Hygienecode transport:

Transport-software:

Zorgeloos ondernemen met een HACCP / hygiënecode online

systeem voor transport.

Als ondernemer bent u verplicht om zich te houden aan de HACCP voor transport, maar deze hygiënecode geldt ook voor veel andere bedrijven op het gebied van logistiek. Bijvoorbeeld bedrijven die zich bezighouden met de logistiek voor detailhandel, tuinbouw of akkerbouw. Het zijn veiligheidsregels bestemd voor alle bedrijven die met eet- en drinkwaren omgaan, dus dit geldt ook voor een aantal vervoersbedrijven.

HACCP is een voedselveiligheidssysteem die iedere fase voor, tijdens en na de productie duidelijk alle processen in beeld brengt. Wat kan er fout gaan en hoe kan dit worden voorkomen? Het is als het ware een gids waardoor de meeste gevaren tot een minimum kunnen worden beperkt. Voor veel ondernemers, ook in de transportsector, is dit een behoorlijke belasting, want alle administratieve processen bij elkaar kunnen aardig wat tijd kosten. Toch is dit verplicht, want de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert regelmatig controles uit. Neem dus geen risico met uw HACCP, want dit kan tot vervelende maatregelen leiden.

HACCP / hygiënecode voor transport

Ons bedrijf biedt u een compleet online systeem waarmee u in korte tijd het gehele proces goed in beeld kunt brengen. Dit is fijn voor uzelf en voor uw medewerkers, maar ook bij een controle kunt u vlot alle zaken overleggen die gewenst zijn. De HACCP hygiënecode voor transport, opslag en distrubutie van levensmiddelen voor detailhandel wordt in ons handboek gedeeltelijk beschreven, zodat u op de hoogte bent aan welke verplichtingen u moet voldoen.

Ons basispakket bestaat behalve het handboek uit een aantal andere vaste modules zoals: registratie leveranciers, schoonmaakschema, temperatuurmeting en nog veel meer. Een checklist is de kers op de taart, want hierdoor kunt u niets vergeten. Gemak én eenvoud in één online systeem, zodat u zorgeloos kunt ondernemen.

De Hygiënecode voor hygiënisch en voedselveilg werken bij transport, opslag en distrubutie van levensmiddelen wordt uitgegeven door EVO en is samengsteld door Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en Transport en Logistiek Nederland (TLN)

HACCP met hygienecodeonline

HACCP / HYGIËNECODE VOOR

TRANSPORT EN OPSLAG; VOORKOM BOETES!

Iedere onderneming die voedsel vervoert of opslaat moet een voedselveiligheidssysteem hebben en dit naleven.

21-12-2017, Onlangs is opnieuw een ondernemer door de rechter beboet omdat zijn zelf opgezette voedselveiligheidssysteem op bepaalde punten niet voldoende garantie gaf voor veilige consumptie van het voedsel. Andere ondernemers komen voor verrassingen te staan omdat zij er niet van op de hoogte zijn dat zij een HACCP voedselveiligheidssysteem moeten hebben. Een veel gehoorde reactie is: ‘ik sla maar een paar pallets chips op, daar hoef ik toch niets speciaals voor te doen?’ Het tegendeel is helaas waar. Iedere onderneming die voedsel vervoert of opslaat, zal een voedselveiligheidssysteem moeten hebben en dit moeten naleven.

Boetes

Ondernemingen kunnen zo’n systeem zelf opzetten, maar dat is tijdrovend en duur.  Als er fouten in staan, kunnen er alsnog boetes volgen. Brancheverenigingen evofenedex en TLN hebben daarom een door de minister goedgekeurde hygiënecode opgesteld. Ondernemingen mogen volgens de wet ook deze hygiënecode volgen. De nieuwste versie is in september 2017 uitgebracht. Enerzijds voldoet de hygiënecode aan de wet- en regelgeving die wordt gehandhaafd door de NVWA. Anderzijds zijn er ook onderdelen meegenomen vanuit de FSSC 22000-code. Door gebruik te maken van de nieuwe hygiënecode voor transport en opslag weet de ondernemer dus zeker dat hij weer aan alle wettelijke en bovenwettelijke eisen voldoet.

 

 

Online systeem van Hygiënecode Online zorgt voor gemak:

De consument gaat er vanuit dat hun eten én drinken veilig is. Wij dragen graag ons steentje bij door u een online systeem te leveren dat zorgt voor gemak en voor een juiste registratie tijdens het logistieke proces. Specifiek voor de bedrijven in de logistieke sector zoals transportbedrijven voor de detailhandel of vervoerderrs van levensmiddelen. kennen we in ons land de hygiënecode ‘Code voor hygiënisch werken bij transport, opslag en distributie van levensmiddelen’.

Deze code is ontwikkeld door de brancheorganisaties in het wegtransport zoals EVO en TLN. Hierin is opgenomen onder meer de temperatuurmeting van drank- en etenswaren, registratie leveranciers, schoonmaak en onderhoud aan voertuigen, klachtenafhandeling en koelen. Dit en nog veel meer vindt u terug in het handboek en checklist dat deel uitmaakt van ons online systeem. Heel recent zijn onze modules ongediertebestrijding, personeel (planning) en automatische temperatuurmeting.

Hebt u interesse in één van onze HACCP hygiënecode pakketten? Bekijkt u dan eens onze video die u aantreft op onze homepagina. Deze demo geeft u een korte impressie van een aantal mogelijkheden. Natuurlijk is er nog veel meer. De prijs is afhankelijk voor welk pakket u kiest. Wilt u een basispakket of een uitgebreid pakket? Ieder systeem wordt op maat gemaakt, want elk bedrijf is weer verschillend met andere geldende regels. Neemt u maar eens contact met ons op als u vragen hebt of om een afspraak te maken.

Ook transport-,opslag- en distrubutiebedrijven worden gezien als exploitant van een levensmiddelenbedrijf en moet zorgen dat tijden hun dienstverleningsproces de voedselveiligheid van een levensmiddel geborgd blijft. Dus zodanig te handelen dat de voedselveilgheid van een levensmiddel niet achteruit gaat.

Bent u benieuwd wat Hygiënecode online voor u kan betekenen? Is het voor een advies gesprek of een compleet handboek. Wij helpen u graag.

Of graag op de hoogte blijven van alle veranderingen? meld u aan voor de nieuwsbrief.


Hygienecodeonline©