Bekijk ze hieronder.
De Drank- en Horecawet (D&HW) is per 1 juli 2021 vervangen door de Alcoholwet. Dit is de wettelijke basis voor alle organisaties die zich bezighouden met de verkoop van alcoholhoudende dranken. Die organisaties dienen een drank- en horecavergunning te hebben en zijn op basis daarvan verplicht zicht te houden aan de Alcoholwet. Zoals bekend is het sinds 1 januari 2014 niet toegestaan om alcohol te schenken aan minderjarigen.
Een vereiste in de Alcoholwet is dat leidinggevenden moeten beschikken over voldoende kennis en inzicht met betrekking tot Sociale Hygiëne. Om dit aan te kunnen tonen dienen zij dan ook het SVH Diploma Sociale Hygiëne te behalen. Leidinggevenden komen in het bezit van deze verklaring door het examen Sociale Hygiëne met succes af te leggen. Voor de cursus klik hier.
De Warenwet is bedoeld om de gezondheid van de burger te beschermen. In kantines waar belegde broodjes, snacks en dergelijke verkocht worden, ben je wettelijk verplicht te werken volgens een hygiëne controlesysteem, het zogenaamde HACCP-systeem (Hazard Analyses of Critical Control points).
De Hygiënecode is een praktische vertaling van het HACCP-systeem en heeft betrekking op de procedure die de verenigingen moeten volgen bij het bereiden van etenswaren. Elke sportvereniging met een kantine in eigen beheer dient te beschikken over een hygiënecode voor de horeca. Voor alle kantine is er ook een digitale oplossing van de verplichte registratie. Zodat het voor de vele vrijwillegers ook duidelijk is wat er moet gebeuren.
voor alle info over deze digitale oplossing mail je nu naar Team Hygiënecode ONLINE.
Het is voor voetbalverenigingen verplicht allergeneninformatie te geven aan gasten die daarom vragen. De wetgeving allergenen geldt voor alle bedrijven die werken met levensmiddelen (eten en drinken). De informatie over allergenen staat doorgaans op de verpakking van producten. Maar wanneer een club producten zonder verpakking verkoopt, zoals tosti´s, is het verplicht om de consument te informeren over de allergenen wanneer hij of zij daarnaar vraagt. Ook deze info zit in de digitale App hygienecode Online , zodat het voor iedereen duidelijk is wat er nu in welk product zit aan allergenen.
Sportkantines – Clubhuizen en sportkantines van sportverenigingen zijn net als de normale horeca gehouden aan de hygiëne regels en Hygiënecode. Dat is bevestigd door een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Sportverenigingen zijn daarvan meestal niet op de hoogte en hanteren de regels ook niet.
Sinds 1 april 2016 werkt de horeca met de nieuwe Hygiënecode. Op basis van deze hygiënecode heeft NOC*NSF een regelhulp laten ontwikkelen. In de regelhulp wordt op een eenvoudige manier omschreven hoe de voedselveiligheid en hygiëne bewaakt kan worden. Elk bedrijf dat met voedsel en drank werkt wordt geacht te voldoen aan de richtlijnen van deze code. Dus ook sportverenigingen die de kantine in eigen beheer hebben. Gebruik deze regelhulp om vast te stellen welke maatregelen je moet nemen. Wij als HACCP oplossing BV kijken samen met u naar wat is er voor onze omgeving en onze kantine nu precies nodig. En hierna maken we een complete online oplossing zodat het voor u en voor uw vrijwillegers in de sportkantine duidelijk is wat er moet gebeuren. Zo werk je snel en simpel met de hygiënecode-sportkantine.
Neem simpel contact met ons op klik hier.
De actie is een HACCP thermometer en de HACCP registratie App van : € 317.50 voor € 299,00 *
Dit is met alle formulieren die u moet bijhouden en een planning module voor de vrijwillegers!
in de prijs jaar abbonnement hygienecode online en een HACCP thermometer.