Tips glazen spoelen in de horeca tijdens corona tijd

10 Mrt 2021

In tijden van Corna is het belangrijk om actief te werken met de geldende hygiënevoorschrijften, de onderstaande tips kunnen worden gebruikt om op efficiënte wijze de glazen van uw horecazaak te spoelen en te reinigen.

Beter is het om geen sieraden te dragen!

Spoelen/reinigen

Vernieuw glazen regelmatig
Spoel in een aparte spoelbak – zorg dat glazen al vóór het spoelen vrij zijn van vuil en vet

Vaatwasser

  • Gebruik altijd de juiste afwasmiddelen/chemicaliën in de juiste dosering.
  • Dit kan per machine verschillen.
  • Zorg voor optimale machinereiniging en regelmatig onderhoud
  • Stel de machine in op de juiste temperatuur (zie de machine-instructies)

Spoelbak

  • Gebruik de juiste chemicaliën, dosering en verversing. De aanwezigheid van voldoende afwasmiddel is belangrijk voor de afbraak van eventueel aanwezige virusdeeltjes.
  • Was in een speciale wasbak
  • Gebruik borstel juist en gedurende 15 seconden. Spoel de glazen na met schoon water
  • Maak de borstel dagelijks schoon met de juiste chemicaliën

Drogen

  • Droog glazen ondersteboven op een afdruiprek/mat
  • Stapel geen glazen
  • Bewaar glazen niet in nabijheid van gasten, zorg dat ze afgeschermd staan
  • Pak schone glazen altijd vast met schone handen en/of handschoenen
  • Poleren? Gebruik schone doeken en vervang ze regelmatig
HorecaHACCPVoedsel

Gerelateerde artikelen