HACCP Slager

HACCP Slager software, alle kwaliteitseisen en registratie in één app

Maakt u het ook weleens mee? Dat u de papieren voor uw HACCP bent vergeten in te vullen. En dat u dan denkt kan dit allemaal niet makkelijker! 
Of als u met filialen werkt en niet precies weet of alles daar ingevuld wordt. Of dat de papieren weer eens verdwenen zijn. Wat is er dan makkelijker om voor dit alles een systeem op je tablet of mobiel te hebben waar alles in staat en wat een 'to do list' maakt voor je bedrijf. Zodat aan het eind van de dag alle taken en metingen ingevuld zijn. En dreigt het toch vergeten te worden is er altijd nog een e-mail alert.

 

Software oplossing voor HACCP slager én poelier

De HACCP bevat specifieke richtlijnen voor slagers over hygiëne en bepaalde kwaliteitssystemen zoals de IKB, die is georganiseerd vanuit de eigen sector. Er is ook een eigen hygiënecode slagerij, waarbij iedere slager informatie uit kan halen over de juiste manier van werken. De code is bedoeld om gevaarlijke situaties te voorkomen en iedereen in uw slagerij moet op de hoogte worden gehouden van de hygiënecode. 

Wij leveren een digitale methode om perfect te voldoen aan deze HACCP-eisen. Geen losse papieren meer, geen zaken die vergeten kunnen worden, geen onduidelijkheden of misverstanden over de werkwijze. Altijd, iedere dag, voor alle medewerkers, voor alle vestigingen.Het systeem omvat je complete HACCP en is simpel uit te breiden met receptenboek (handig als je nieuwe recepten of werkwijze wilt delen) urenregistratie, personeelsplanning, werkschema, allergenen, voorraadbeheer, I&R registratie, Bijvul momenten in vitrines enz.

Hygiënecode Online levert maatwerk. Altijd compleet en up to date.

Kijk op hygiënecode Online hoe u als Slager of Poelier digitaal kunt gaan werken met de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf 2021. Samen met de KNS en Poeliersbond hebben wij de hygiënecode compleet digitaal gemaakt en kunt u simpel alle registratie digitaal verwerken in de App van hygiënecode Online. Of als u geen lid bent en toch simpel je registratie wilt doen, maak dan hier een gratis proefaccount aan.

Nieuwe app maakt werken met hygiënecode kinderspel:

Begin dit jaar lanceerde KNS de nieuwe, geactualiseerde Hygiënecode voor het Slagersen Poeliersbedrijf. Het omvangrijke boekwerk en bijbehorende formulieren zijn nu ook digitaal beschikbaar in in een app van Hygiënecode Online. Het maakt het tijdig uitvoeren en registeren van HACCP-acties tot kinderspel. “De app zorgt voor rust in de tent.” JEROEN VAN HASSEL VAN HYGIËNECODE ONLINE e tekst van de hygiënecode staat integraal in de app en is verrijkt met aanvullende uitleg op bepaalde termen, bijvoorbeeld bij de registratielijst verhitten/terugkoelen en de registratielijst opslaan producten. Het is mogelijk om door te klikken naar de formulieren die slagers dagelijks gebruiken voor hun hygiëneprotocollen. De volledige receptenmap van KNS zit ook in de app. De app heet Hygiënecode Online. Jeroen van Hassel van adviesbureau HACCP Oplossing ontwikkelde de basisuitvoering van de app ruim vijf jaar geleden. Samen met KNS bouwde hij een versie speciaal voor slagers en poeliers.

BETER EN SLIMMER Van Hassel is een man uit de praktijk. 25 jaar geleden had hij zijn eigen bakkerij en daardoor te maken met HACCPregelgeving. Later werkte hij voor een groot bakkersbedrijf met dertig winkels waar hij onder meer verantwoordelijk was voor ‘alles rondom hygiëne’, inclusief bijbehorende administratie. “Alles ging nog op papier. Mappen met ingevulde formulieren gingen op en neer met de vrachtwagenchauffeurs en ik vond ze de volgende ochtend op mijn bureau.” Dat moest beter en slimmer kunnen, dacht hij. “In mijn eigen zaak experimenteerde ik al met IT-oplossingen voor het HACCP-werk. Heel basaal, nog in MS Dos. Dat was in feite het begin.” De app heeft inmiddels ruim duizend gebruikers. Onder andere de visspecialisten, die zijn aangesloten bij hun brancheorganisatie VNV, werken met de app. STOPLICHTMETHODE De voordelen van de app zijn helder, vindt Van Hassel. “In de praktijk zie je dat het registreren op papier nogal eens misgaat. Het wordt vergeten, of documenten raken kwijt.” De app geeft een melding wanneer er een taak gedaan moet worden. Dat werkt met een stoplichtmethode: wordt een actie niet uitgevoerd, dan blijft hij rood in het dashboard staan. “Vergeten kan dus niet meer.” Doordat de gegevens online worden verwerkt, zijn ze ook ‘op afstand’ in te zien. “Je kunt dus vanachter je bureau de temperatuur van je koeling monitoren, maar ook als je op vakantie bent, houd je desgewenst met de app eenvoudig een vinger aan de pols. Je ontvangt iedere avond een overzicht in de mail en als er activiteiten niet zijn uitgevoerd, kun je daarop actie ondernemen. Iedere module heeft ook zijn eigen geschiedenis die te raadplegen is.” APP AFSTEMMEN OP EIGEN SLAGERIJ Afhankelijk van de situatie in zijn bedrijf kan een slager de app op maat maken. Dat gaat heel eenvoudig door in de app een aantal vragen te beantwoorden die samen met KNS zijn opgesteld. “Informatie die voor die betreffende slager overbodig is, verdwijnt uit beeld. Verkoopt hij bijvoorbeeld geen belegde broodjes, dan verdwijnt die sectie uit het menu.” Andere vragen waarmee de app kan worden gefinetuned, zijn: maak je producten in eigen keuken, transporteer je levensmiddelen vanuit of naar je winkel, koop je wild in, maak je zelf worst- en vleeswaren, presenteer en verkoop je diverse bederfelijke producten en presenteer en verkoop je vers gegaarde producten ongekoeld.

Het is mogelijk om binnen de app berichten met collega’s uit te wisselen. Van Hassel: “Post-its en andere notitieblaadjes zijn overbodig.” De app heeft een helpdeskfunctie: vragen over de app gaan rechtstreeks naar HACCP Oplossing, vragen over wetgeving naar KNS. De responsetijd is maximaal anderhalf uur. Door gegevens digitaal te verwerken worden ze direct opgeslagen en bewaard. Dat gebeurt overigens, goed beveiligd, in de cloud in Nederland. ABONNEMENT De app bevat acht modules: twee-uursborging, aangezuurd, klachten, ontvangst grondstoffen, opslaan grondstoffen (temperatuur), schoonmaakrooster, kalibreren thermometers en verhitten/afkoelen. Als een slagersbedrijf extra modules wil toevoegen, bijvoorbeeld omdat hij een lunchroom heeft in zijn bedrijf, dan kan dat. Slagers en poeliers kunnen de app op abonnementsbasis afnemen. KNS-leden ontvangen 25 % korting op het standaardtarief van €19,95 per maand. Desgewenst kunnen gebruikers de app uitbreiden met modules voor urenregistratie, temperatuurbewaking en personeelsplanning. HACCP Oplossing levert ook de benodigde hardware, zoals temperatuursensoren, val-bestendigde tablets en labelprinters.

TROTS “Wij zijn hartstikke trots op de samenwerking met KNS. Het biedt ook kansen. Zo kijken we naar de mogelijkheden van een slimme thermometer die de gemeten temperatuur direct doorgeeft aan en vastlegt in de app. Handmatig invoeren hoeft dan niet meer. We zijn ook vergevorderd met ongediertebestrijding. Zo hebben we een ‘slimme’ muizenval die een melding geeft aan de app als hij is geactiveerd en zodra er een vangst is. Zo heb je 24/7 controle.” De app is zo eenvoudig mogelijk gehouden en mede ontwikkeld op basis van input uit de praktijk. “We zijn geen IT-bedrijf; wij weten wat er speelt bij de gebruikers en dat is waarop wij focussen. Iedereen kan er mee werken; het is super simpel.” Nadat de NVWA lucht kreeg van de app was er verschillende keren contact, vertelt Van Hassel. “De NVWA keek inhoudelijk mee en staat er volledig achter. Voldoen aan de HACCP-regelgeving is een verplichting. De app maakt dat makkelijker en zorgt voor overzicht en controle. Dat geeft rust.” Slagers kunnen zich melden op Hygienecodeonline.nl. Geef aan dat je lid bent van de KNS om van de korting gebruik te maken.

Voor alle Slagers en Poeliers is er nu een start pakket met de compleet nieuwe Hygiënecode Slagers- poeliersbedrijf 2021. vraag nu uw proefaccount aan.