Waarom digitaal HACCP-registratie met Hygiënecode Online:

Elke ondernemer is verplicht om een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op de HACCP-systematiek bij te houden. Toch gebeurt het bij vele ondernemers dat de HACCP-formulieren vergeten worden of zelfs dat er HACCP-formulieren verdwijnen. Of ze hebben niet de juiste thermometer om alle metingen te doen.

Zo herkent u ook vast wel dat er vaak papieren aan de koelkast of muur hangen. Die dan ook daar vaak vergeten worden!

U heeft als franchisegever een handelsnaam bedacht en wil dat elke franchisenemer deze naam niet in een negatief daglicht zet, door bijvoorbeeld slechte hygiëne of door een negatief bezoek van de NVWA. Daarom wilt u een duidelijk hygiëneplan voor uw organisatie die digitaal te volgen is vanuit uw hoofdkantoor. Daarom is een gesprek met ons als Hygiënecode Online een juiste stap in de juiste richting.

En dan heb je natuurlijk ook nog de controles van de NVWA.

De NVWA controleert bij bedrijven onder andere de beschikbaarheid en naleving van een HACCP-systeem. De resultaten van deze bezoeken worden steeds meer openbaar gemaakt.

Herkenbaar als ondernemer, bij het binnen komen van de inspecteur van de NVWA denken “oei, waar ligt alles ook weer, en is alles ingevuld?”

Zijn dit herkenbare voorbeelden? Van het bijhouden van uw HACCP-registratie op de HACCP-formulieren! En als je dan denkt; “kan dit nu niet simpeler” is het antwoord simpel!  Ja natuurlijk: Vraag vandaag je proefaccount aan, start met Hygiënecode Online.

 

Hygiënecode Online Partner worden? 

Werkt uw organisatie nog op papier met alle HACCP-formulieren? En wilt u een eigen systeem of een koppeling met uw huidige digitaal systeem? Of wilt u uw eigen HACCP-formulieren ook in een digitale oplossing voor al uw filialen of franchisenemers. Wij adviseren en helpen u bij deze stap van papier naar digitaal werken.

Wij hebben een uitgebreide API-documentatie klaarliggen, zodat we probleemloos een connectie kunnen leggen met andere systemen. Heeft u interesse in een samenwerking, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Voordelen HACCP digitaal voor Franchisegevers:

 • Alles in eigen huisstijl
 • Alle eigen regels verwerkt in een eigen HACCP-systeem
 • E-learning over uw bedrijf in het systeem
 • Eigen HACCP-formulieren verwerkt tot digitale oplossing 
 • Duidelijkheid voor uw franchisenemers en alle medewerkers.
 • Eigen receptenmap voor alle filialen 
 • Complete handboek (franchise Handboek) digitaal
 • Met 1 klik in het hoofdkantoor systeem, delen met alle filialen.
 • Inlog voor winkel managers.

 

Voor franchiseformules hebben we:

 • Handboek Franchise (hier kunt u alle formulieren overzichtelijk plaatsen)
 • Hygiene inspectie (simpel met je telefoon een hygiëne ronde lopen en delen met de franchisenemer)
 • Alle HACCP-registratie formulieren (handboek franchisegever)
 • Via 1 hoofdkantoor account, simpel alles delen met de andere franchisenemers account. (bijvoorbeeld recepten, afspraken, enz.)
 • Manager inlog met een overzicht van alle franchisenemers.
 • Alles in eigen huisstijl
 • Compleet audit module , met de mogelijkheid van controle door ons advies bureau.
 • Uw eigen training in de App.
 • Eigen receptenmap in de App.

Liever een pakket aangepast aan uw persoonlijke wensen?
Klik op de knop uitbreiding modules of mail ons via info@hygiënecodeonline.nl voor de mogelijkheden.

Of direct het prijsoverzicht.

Samen werken aan het juiste franchisehandboek:

Franchising maakt het mogelijk een concept wijder te verspreiden. Dan is het wel belangrijk dat anderen ook begrijpen hoe de  franchiseformule in elkaar zit en aan welke eisen een vestiging moet voldoen. In een goed handboek zijn dergelijke zaken beschreven. Variërend van de kleur van de huisstijl, de inrichting van het interieur tot en met alle operationele zaken zoals bijvoorbeeld de bereidingswijze van producten in geval van horeca franchiseformules. 

Direct je eigen portaal: Een portaal is een belangrijk onderdeel binnen een goede franchiseformule. Want met de juiste communicatie staat of valt uw formule. Een online oplossing biedt dan uitkomst.

Wij helpen om voor de hygiëne binnen de formule een juist hygiëneplan te maken en te verwerken in een digitale oplossing.


U als franchise organisatie hecht grote waarde aan voedselveiligheid en de hoogste kwaliteitsnormen binnen onze franchise. In lijn met deze toewijding introduceren we een belangrijk aspect van ons kwaliteitsbeheer: HACCP-registratie.

Wat is HACCP?

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points, een systeem dat is ontworpen om de veiligheid van voedselproductie te waarborgen. Het identificeert, evalueert en beheerst potentiële gevaren die van invloed kunnen zijn op de voedselveiligheid.

Het Belang van HACCP Registratie:

Als franchisenemer speel je een cruciale rol in het handhaven van onze hoge normen voor voedselveiligheid. Door het implementeren van HACCP-registratie zorgen we ervoor dat alle processen binnen jouw vestiging grondig worden geanalyseerd en gecontroleerd, waardoor de kans op voedselgerelateerde risico's tot een minimum wordt beperkt.

Stappen voor HACCP Registratie:

 1. Identificatie van Gevaren: Analyseer en identificeer potentieel gevaarlijke punten in de voedselproductie.

 2. Bepalen van Kritische Beheerspunten (CCP's): Identificeer de punten in het productieproces waar controle essentieel is om gevaren te voorkomen of te elimineren.

 3. Vaststellen van Kritische Limieten: Stel de maximale en minimale waarden vast die acceptabel zijn voor elk kritisch beheerspunt.

 4. Monitoring: Implementeer systemen om de CCP's continu te bewaken en de naleving van kritische limieten te controleren.

 5. Correctieve Acties: Ontwikkel procedures om snel te reageren op afwijkingen van kritische limieten.

 6. Verificatie: Controleer regelmatig of het HACCP-systeem effectief is en pas het indien nodig aan.

Ondersteuning vanuit  HACCP oplossing:

Wij zullen zorgen voor de nodige middelen, training en ondersteuning om de implementatie van HACCP-registratie soepel te laten verlopen. Het doel is om gezamenlijk de hoogste normen van voedselveiligheid te handhaven en het vertrouwen van onze klanten te behouden.

We kijken uit naar jullie actieve betrokkenheid en samenwerking om een veilige en gezonde omgeving te bieden voor onze klanten. Voor verdere vragen of assistentie staan we tot jullie beschikking.

Samen streven we naar excellente voedselveiligheid!

Bekijk hier onze promo. Deze promo is opgenomen bij verschillende bedrijfstakken.
Ons HACCP systeem is dan ook overal inzetaar!

Partners die u voor gingen en het gemak ervan van digitaal werken met Hygiënecode Online:

Indy: "Nu kunnen we alle winkels een standaard systeem geven, daardoor kunnen wij simpel alles monitoren"

Van coderen, urenregistratie, Allergenen en uw complete HACCP.