Waarom digitaal HACCP-registratie met Hygiënecode Online:

Elke ondernemer is verplicht om een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op de HACCP-systematiek bij te houden. Door de meest recente Hygiënecode te volgen, voldoe je aan de wet voor voedselveiligheid. De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie of Hygiënecode voor woonvormen en verpleeghuizen.

Alle deelprocessen zijn geanalyseerd op risico's voor de veiligheid van de voedselverstrekking. Voor de risicovolle punten waarin besmetting of vervuiling kan optreden zijn beheersmaatregelen aangegeven. Denk bij de deelprocessen onder andere aan inkopen en bestellen, ontvangen van goederen, opslaan, bereiden, serveren, transporteren en distribueren. De Hygiënecode geldt niet alleen voor de centrale keuken, maar ook voor het serveren, bewaren en bereiden op de afdeling, activiteitenbegeleiding of in het restaurant.

Toch gebeurt het nog bij vele ondernemers dat de HACCP-formulieren vergeten worden of zelfs dat er HACCP-formulieren verdwijnen. Of ze hebben niet de juiste thermometer om alle metingen te doen. Zo herkent u ook vast wel dat er vaak papieren aan de koelkast of muur hangen. Die dan ook daar vaak vergeten worden! Daarom is er nu de digitale oplossing.

De Nieuwe Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie 2023 met alle registratie via de APP!!

En dan heb je natuurlijk ook nog de controles van de NVWA. De NVWA controleert bij bedrijven onder andere de beschikbaarheid en naleving van een HACCP-systeem. De resultaten van deze bezoeken worden steeds meer openbaar gemaakt. Herkenbaar als ondernemer, bij het binnen komen van de inspecteur van de NVWA denken “oei, waar ligt alles ook weer, en is alles ingevuld?”

Zijn dit allemaal van die herkenbare voorbeelden? Van het bijhouden van uw HACCP-registratie op de HACCP-formulieren! En als je dan denkt; “kan dit nu niet simpeler” is het antwoord simpel! Vraag vandaag je proefaccount aan, start met Hygiënecode Online.

HACCP Oplossing heeft de oplossingen die voor jou en je medewerkers eenvoudig en doeltreffend HACCP borgen. Zij werken vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op veilig voedsel.

Hygiënecode ONLINE is een compleet en gemakkelijk te gebruiken platform voor mobiele apparaten om alle denkbare audits, inspecties, metingen en controles in de zorg te plannen en uit te voeren.

 

Hygiënecode software voor zorginstellingen:

Een Online registratie App zoals Hygiënecode Online maakt het administratieve werk voor zorginstellingen en andere bedrijven een stuk eenvoudiger. Het werken volgens de HACCP-regels is sinds 1995 wettelijk verplicht voor alle bedrijven die te maken hebben met het bereiden van eet- en drinkwaren. Dit geldt dus niet alleen voor bakkerijen, slachterijen maar ook voor bedrijven in de zorg. We denken dan aan onder meer lunchrooms, catering enz. Ons bedrijf heeft een online-instrument op de markt gebracht die u in staat stelt om alles te registeren zoals is vereist.

HACCP Online Hygiënecode systeem vanaf iedere werkplek

Voor de ondernemer is het vaak een lastige taak om te werken volgens de voor hun geldende Hygiënecode. Met onze online HACCP-software wordt het registeren, bijhouden en handhaven van deze regels een stuk eenvoudiger. Hierdoor kunt u de focus leggen op uw kernactiviteiten en wordt uw administratie een neventaak. Wij bieden u hét instrument dat naadloos aansluit bij uw bedrijfsvoering met handige HACCP-software voor de horeca en catering binnen uw zorginstelling. Toepasbaar op uw iOS, Windows tablet, Android of Smartphone. Werken met dit systeem biedt het grootste gemak, want u hoeft niet altijd op kantoor te zijn. Hiermee kunt u werken vanaf iedere plek! Hygiënecode online geeft u snel en duidelijk een overzicht welke kritische punten uw aandacht verdienen. De standaardmodules voldoen aan de richtlijnen die de Europese wetgeving stelt. Daarnaast kunt u dit systeem uitbreiden met tools die zijn toespitst op uw branche. 

Online module met handboek voor zorginstelling

Daarnaast heeft ons systeem een handboek dat de HACCP regels bevat die van toepassing zijn op uw bedrijf (branche). Het geeft u een duidelijk overzicht van de regels waar u zich aan dient te houden bijvoorbeeld voor de horeca en catering binnen uw zorginstelling. Het is belangrijk geen risico's te nemen zodat u zorgeloos uw bedrijf kunt leiden.

Vernieuwing betekent bij ons verbetering. Net als u, proberen wij onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te bedienen. Daarom willen wij graag onze allernieuwste module bij u onder de aandacht brengen: de module allergenen. Hiermee bieden wij bedrijven in de horeca, maar ook bakkers en slagers de mogelijkheid om allergenen stickers te printen. Zelfs deurstickers zijn mogelijk. Een klant kijkt toch altijd waar hij/zij het beste terecht kan voor goede en betrouwbare producten.

Bent u geïnteresseerd?

Dan kunt u een proefaccount aanvragen hierin ziet u duidelijk hoe onze HACCP-software voor de zorg werkt en kunt u zien wat het inhoud. Het hele systeem kan op maat worden geleverd, zodat het gebruiksgemak optimaal is. Hebt u vragen, stuurt u ons dan even een e-mail. U kunt ons ook bellen voor het maken van een afspraak. 076-7002347.

IN HET BASISPAKKET voor de zorg instellingen: 

 • Registratie Temperaturen
 • Schoonmaakrooster
 • Ingangscontrole
 • Leverancier Questionnaire
 • Registratie bereiden / serveren
 • Productie registratielijst Aangezuurde producten
 • Kerntemperaturen
 • Napasteurisatie / heet afvullen
 • Productieregistratielijst Roken
 • Sous-vide-bereiding
 • Bereiden/ terugkoelen
 • Ongekoelde presentatie
 • Registratielijst periodieke hygiënecontrole
 • 2, 8, 12, 24 en 48 uur borging coderen / ongekoeld
 • Legionellabeheer

Uitbreiding modules:

 • Allergenen
 • Werktaken
 • Receptenmap
 • Klachten
 • Hygiëne inspectie
 • E-mail alert
 • M.E.P. lijsten

Extra modules:

 • urenregistratie
 • personeelsplanning
 • temperatuurbewaking
 • Label / codeer oplossing
 • Koppeling ' Growzer'

Liever een pakket aangepast aan uw persoonlijke wensen?
Klik op de knop uitbreiding modules of mail ons via info@hygiënecodeonline.nl voor de mogelijkheden.

Of direct het prijsoverzicht.

Wat vind je in deze Hygiënecode Zorg?

Deze Hygiënecode is helemaal gebaseerd op het HACCP-systeem: de Hazard Analysis Critical Control Points.  

Alle deelprocessen zijn geanalyseerd op risico's voor de veiligheid van de voedselverstrekking. Voor de risicovolle punten waarin besmetting of vervuiling kan optreden zijn beheersmaatregelen aangegeven. Denk bij de deelprocessen onder andere aan inkopen en bestellen, ontvangen van goederen, opslaan, bereiden, serveren, transporteren en distribueren. 

De Hygiënecode geldt niet alleen voor de centrale keuken, maar ook voor het serveren, bewaren en bereiden op de afdeling, activiteitenbegeleiding of in het restaurant. 


Geschikt voor wettelijke naleving

De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie dient als leidraad voor de naleving van artikel 3, 4 en 5 van de verordening (EG)852/2004. Alle teksten in de Hygiënecode zijn hierop aangepast. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gebruikt de Hygiënecode als basis voor de controle en het toezicht.

Heeft u interesse in een digitale oplossing voor uw HACCP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voedingsverzorging in instellingen volgens de wettelijke regels:

Bereidt, bewaart, vervoert of verstrekt je instelling voeding? Je bent dan wettelijk verplicht te werken met een systeem dat de voedselveiligheid beheerst. Als je werkt volgens de Hygiënecode, toon je aan dat je instelling werkt op een voedselveilige manier. Hier vind je 2 Hygiënecodes: één voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie en één voor de voedingsverzorging in woonvormen.

De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie is ontwikkeld om de veiligheid van maaltijden voor de consument te waarborgen. 

Door de meest recente Hygiënecode te volgen, voldoe je aan de wet voor voedselveiligheid. De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie is alleen online beschikbaar.

Bekijk hier onze promo. Deze promo is opgenomen bij verschillende bedrijfstakken.
Ons HACCP systeem is dan ook overal inzetaar!

Partners die u voor gingen en het gemak ervan van digitaal werken met Hygiënecode Online:

Ingrid: "Bij personeel wisselingen is er geen probleem, programma laat zien wat er moet gebeuren, toppie"

Van coderen, urenregistratie, Allergenen en uw complete HACCP.