Waarom digitaal HACCP-registratie met Hygiënecode Online:

 

Elke Slager of Poelier is verplicht om een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op de HACCP-systematiek bij te houden. De meesten gebruiken dan ook de Hygiënecode Slagers- Poeliersbedrijf 2021. Met de registratielijsten uit deze hygiënecode. Toch gebeurt het bij vele ondernemers dat de HACCP-formulieren vergeten worden of zelfs dat er HACCP-formulieren verdwijnen. Of ze hebben niet de juiste thermometer om alle metingen te doen.

Zo herkent u ook vast wel dat er vaak papieren aan de koelkast of muur hangen. Die dan ook daar vaak vergeten worden! Het is mede daarom dat wij zijn gaan denken aan een simpele oplossing voor de verplichte registratie. En daaruit is dan ook Hygiënecode Online uit ontstaan in 2015. De meest complete App in Nederland en België.

Voor u is de hygiënecode Slagerij en Poeliersbedrijf relevant. Alle registratieverplichtingen zitten in het basis pakket van Hygiënecode Online. En dan heeft u natuurlijk ook nog de controles van de NVWA of FAVV.

De NVWA/FAVV controleert bij bedrijven onder andere de beschikbaarheid en naleving van een HACCP-systeem. De resultaten van deze bezoeken worden steeds meer openbaar gemaakt. Herkenbaar als ondernemer, bij het binnenkomen van de inspecteur van de NVWA denken “Oei, waar ligt alles ook alweer, en is alles ingevuld?” NVWA is bekend met onze App.

Herkent u dit? Voelt het vaak als een belemmering om uw HACCP - registratie te doen en uw HACCP papieren formulieren op orde te houden?  Wanneer u nu zegt; JA. En u denkt; “Kan dit dan simpeler?” Dan is het antwoord JAZEKER! Vraag vandaag uw proefaccount aan en start met Hygiënecode Online!

 

Software voor Slagers- Poeliersbedrijf:

Een Online registratie App zoals Hygiënecode Online maakt het administratieve werk voor Slagers- en Poeliersbedrijven een stuk eenvoudiger. Het werken volgens de HACCP-regels is sinds 1995 wettelijk verplicht voor alle bedrijven die te maken hebben met het bereiden van eet- en drinkwaren. Dit geldt dus niet alleen voor bakkerijen, slachterijen maar ook voor bedrijven in de horeca. We denken dan aan onder meer lunchrooms, catering enz. Ons bedrijf heeft een online-instrument op de markt gebracht die u in staat stelt om alles te registeren zoals is vereist.

HACCP Online Hygiënecode systeem vanaf iedere werkplek

Voor de ondernemer is het vaak een lastige taak om te werken volgens de voor hun geldende HACCP-hygiënecode. Met onze online HACCP-software voor slagerij en poelierszaken wordt het registeren, bijhouden en handhaven van deze regels een stuk eenvoudiger. Hierdoor kunt u de focus leggen op uw kernactiviteiten en wordt uw administratie een neventaak. Wij bieden u hét instrument dat naadloos aansluit bij uw bedrijfsvoering met handige HACCP-software voor slagers- en poeliersbedrijven. Toepasbaar op uw iOS, Windows tablet, Android of Smartphone. Werken met dit systeem biedt het grootste gemak, want u hoeft niet altijd op kantoor te zijn. Hiermee kunt u werken vanaf iedere plek! Hygiënecode online geeft u snel en duidelijk een overzicht welke kritische punten uw aandacht verdienen. De standaardmodules voldoen aan de richtlijnen die de Europese wetgeving stelt. Daarnaast kunt u dit systeem uitbreiden met tools die zijn toespitst op uw branche. Bedrijfs- en productieprocessen in en voor de horeca zijn nu eenmaal weer anders dan voor slagers, poeliers of bakkerij.

 

Online module met handboek voor de Slagers- en Poeliersbedrijf:

Daarnaast heeft ons systeem een handboek die de HACCP regels voor slager en poelier bevat die van toepassing zijn op uw bedrijf (branche). Het geeft u een duidelijk overzicht van de regels waar u zich aan dient te houden. Geen risico nemen betekent dat u zorgeloos uw bedrijf kunt leiden. (samengesteld door KNS en Poeliersbond)

Vernieuwing betekent bij ons verbetering. Net als u, proberen wij onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te bedienen. Daarom willen wij graag onze allernieuwste module bij u onder de aandacht brengen: de module allergenen. Hiermee bieden wij bedrijven in de horeca, maar ook bakkers en slagers de mogelijkheid om bewaar labels / etiketten met allergenen,  voedingswaarde en ingrediënten informatie te printen. Zelfs deurstickers met de tekst 'Allergenen kennis is aanwezig' zijn mogelijk. Een klant kijkt toch altijd waar hij/zij het beste terecht kan voor goede en betrouwbare producten.

Bent u geïnteresseerd?

Dan kunt u een proefaccount aanvragen hierin ziet u duidelijk hoe onze HACCP-software werkt en kunt u zien wat het inhoud. U kunt dan 2 weken een voorbeeld systeem testen. Het hele systeem kan op maat worden geleverd, zodat het gebruiksgemak optimaal is. Hebt u vragen, stuurt u ons dan even een e-mail. U kunt ons ook bellen voor het maken van een afspraak. 076-7002347.

In het basispakket voor Slagerij- Poeliersbedrijf zitten de volgende modules:

 • Temperatuurmetingen
 • Schoonmaak rooster
 • Werktaken
 • Ontvangst grondstoffen
 • Opslaan producten
 • Verhitten/(terug)koelen (KRITISCH PROCES)
 • Aangezuurde producten (KRITISCH PROCES)
 • Periodieke hygiënecontrole
 • 2uursborging
 • Klachtenformulier
 • Kalibratie thermometers
 • Registratie bij afwijking
 • Interne berichten systeem
 • 2, 8, 12, 24 en 48 uur borging coderen / ongekoeld

 

* Een compleet pakket  Voedselveiligheid CHECK: van Schoonmaakplan, HACCP registratie, allergenen en etikettering klik hier.

 

Extra lijsten:

 • Verklaring 1e onderzoek klein vrij wild
 • Verklaring 1e onderzoek grof vrij wild
 • Leveranciers vragenlijst

Extra modules:

Liever een pakket aangepast aan uw persoonlijke wensen?
Klik op de knop uitbreiding modules of mail ons via info@hygiënecodeonline.nl voor de mogelijkheden.

Of direct het prijsoverzicht.

Samenwerking met KNS en Poeliersbond:

Begin dit jaar (2021) lanceerde KNS de nieuwe, geactualiseerde hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf. Het omvangrijke boekwerk en bijbehorende formulieren zijn nu digitaal beschikbaar in een app. Het maakt het tijdig uitvoeren en registeren van HACCP-acties tot kinderspel. “De app zorgt voor rust in de tent.”

Met de app van Hygiënecode Online wordt het registeren, bijhouden en handhaven van de regels van de Hygiënecode Slagers- en Poeliersbedrijf een stuk eenvoudiger. Toepasbaar op jouw iOS, Windows tablet, Android of Smartphone. Hygiënecode online geeft je snel en duidelijk een overzicht welke kritische punten jouw aandacht verdienen. De standaardmodules voldoen aan de richtlijnen die de Europese wetgeving stelt. Daarnaast kun je dit systeem uitbreiden met tools die zijn toespitst op jouw bedrijf.

Door de samenwerking is er een unieke registratie App ontwikkeld voor de slager en poelier. Samen hebben we de nieuwe hygiënecode vertaald naar een gebruiksvriendelijke App. De complete nieuwe hygienecode digitaal en alle recepten van de KNS in een nieuw receptenboek. Bent u lid van deze brancheverenigingen? Dan heeft u ook nog voordeel.

Door hier te klikken kunt u simpel u eigen systeem aanvragen.

                                 

 

                                                                                               

Bekijk hier onze promo. Deze promo is opgenomen bij verschillende bedrijfstakken.
Ons HACCP systeem is dan ook overal inzetaar!

Partners die u voor gingen en het gemak ervan van digitaal werken met Hygiënecode Online:

" Wij als slager zijn blij dat we de digitale stap hebben gezet "

Van coderen, urenregistratie, Allergenen en uw complete HACCP.