Waarom digitaal HACCP-registratie met Hygiënecode Online:

Elke ondernemer is verplicht om een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op de HACCP-systematiek bij te houden. Toch gebeurt het bij vele ondernemers dat de HACCP-formulieren vergeten worden of zelfs dat er HACCP-formulieren verdwijnen. Of ze hebben niet de juiste thermometer om alle metingen te doen. Zo herkent u ook vast wel dat er vaak papieren aan de koelkast of muur hangen op de afdelingen. Die dan ook daar vaak vergeten worden!

Wat is nu mooier om per afdeling de juiste digitale oplossing te hebben die controleert en registreert. Wat je vanaf je tablet kunt gebruiken. Waar je kunt zien wat er op de afdeling juist wel en niet gebeurt.

In de CBL-Hygiënecode 2011 zijn de processen beschreven die in de meeste supermarkten voorkomen. Per processtap en eventueel per afdeling zijn alleen die CCP's en basisvoorwaarden opgenomen die van toepassing zijn. Deze hygiënecode gaat alleen over zaken die een negatieve invloed zouden kunnen hebben op de voedselveiligheid.

Deze code beschrijft alle eisen voor de supermarkt. Omdat hier met verschillende afdelingen wordt gewerkt is het van belang om alle CCP's duidelijk in beeld te hebben per bedrijf. Handig hierbij is een digitale oplossing waar per afdeling bijvoorbeeld een schoonmaakplan in zit. Daarnaast is de THT bewaking heel belangrijk in de supermarkt.

En dan heb je natuurlijk ook nog de controles van de NVWA:

De NVWA controleert bij bedrijven onder andere de beschikbaarheid en naleving van een HACCP-systeem.  Naast het controleren van de algemene hygiënische aspecten binnen het bedrijf, is er ook de controle op naleving van de registratieplicht. De resultaten van deze bezoeken worden steeds meer openbaar gemaakt. Iets wat voor uw klanten simpel via een App inzichtelijk is. Dus neem deze registratie serieus, en zorg dat hygiënisch werken een onderdeel van uw kwaliteit is!

Herkenbaar als ondernemer, bij het binnen komen van de inspecteur van de NVWA denken “oei, waar ligt alles ook weer, en is alles ingevuld?”

Zijn dit allemaal van die herkenbare voorbeelden? Van het bijhouden van uw HACCP-registratie op de HACCP-formulieren! En als je dan denkt; “kan dit nu niet simpeler” is het antwoord simpel! Vraag vandaag je proefaccount aan, start met Hygiënecode Online.

Hygiënecode software voor de detailhandel:

Ieder bedrijf dat levensmiddelen bereidt of verhandelt dient een voedselveiligheidsplan hebben, dat is gebaseerd op HACCP. In zo’n plan staan processen beschreven die belangrijk zijn bij ontvangst, bereiding/productie, verpakken, opslag en transport. Hierbij worden ook de kritische controlepunten genoemd. Dit zijn de punten in een proces waarbij er iets kan misgaan met het product en waarvoor men een beheersmaatregel moet treffen. Als ondernemer dient u volgens deze regels te werken om veilig voedsel te produceren. U moet dan bijvoorbeeld denken aan de eisen op het gebied van de inrichting van uw winkel of verkoopwagen, hygiëne, temperatuurregistratie en verkoop.

De overheid maakt het mogelijk om zo’n voedselveiligheidsplan te beschrijven in een hygiënecode. Daarin staan alle eisen beschreven en wordt uitgelegd op welke manier het beste gewerkt kan worden om aan de eisen te voldoen. Dit bespaart u tijd en geld om voor uw eigen winkel, wagen of kraam een voedselveiligheidsplan te schrijven. De detailhandel kent al vanaf 1994 een hygiënecode. U bent er ongetwijfeld mee bekend, het CBL-hygiënecode met de complete beschrijving van het productieproces in de fooddetailhandel. 

HACCP Online Hygiënecode systeem vanaf iedere werkplek

Voor de ondernemer is het vaak een lastige taak om te werken volgens de voor hun geldende HACCP-hygiënecode. Met onze online HACCP software wordt het registeren, bijhouden en handhaven van deze regels een stuk eenvoudiger. Hierdoor kunt u de focus leggen op uw kernactiviteiten en wordt uw administratie een neventaak. Wij bieden u hét instrument dat naadloos aansluit bij uw bedrijfsvoering met handige HACCP-software voor horeca, bakkerijen én slagerijen. Toepasbaar op uw iOS, Windows tablet, Android of Smartphone. Werken met dit systeem biedt het grootste gemak, want u hoeft niet altijd op kantoor te zijn. Hiermee kunt u werken vanaf iedere plek! Hygiënecode online geeft u snel en duidelijk een overzicht welke kritische punten uw aandacht verdienen. De standaardmodules voldoen aan de richtlijnen die de Europese wetgeving stelt. Daarnaast kunt u dit systeem uitbreiden met tools die zijn toespitst op uw branche. Bedrijfs- en productieprocessen in en voor de horeca zijn nu eenmaal weer anders dan voor de afdelingen in de supermarkt. Wij als HACCP Oplossing helpen u graag met alle advies.

Online module met handboek voor de detailhandel

Daarnaast heeft ons systeem een handboek die de HACCP regels bevat die van toepassing zijn op uw bedrijf (branche). Het geeft u een duidelijk overzicht van de regels waar u zich aan dient te houden bijvoorbeeld voor bakkerijen afdelingen, versafdelingen en horeca. Geen risico nemen betekent dat u zorgeloos uw bedrijf kunt leiden.

Vernieuwing betekent bij ons verbetering. Net als u, proberen wij onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te bedienen. Daarom willen wij graag onze allernieuwste module bij u onder de aandacht brengen: de module temperatuur bewaking. Hiermee bieden wij bedrijven in de foodsevice bedrijven en supermarkten, maar ook bakkers en slagers de mogelijkheid om 24/7 temperatuurbewaking met de juiste meldingen. De Hygiënecode Online oplossing bestaat uit maatregelen om veilig en hygiënisch te werken in de fooddetailhandel en groothandels. Met het toepassen van de maatregelen voldoet de verkooporganisatie aan de wetgeving, worden risico’s beheerst op het gebied van voedselveiligheid en worden levensmiddelen op de juiste manier bewerkt en verkocht.  

Bent u geïnteresseerd?

Dan kunt u een proefaccount aanvragen hierin ziet u duidelijk hoe onze HACCP-software werkt en kunt u zien wat het inhoud. Het hele systeem kan op maat worden geleverd, zodat het gebruiksgemak optimaal is. Hebt u vragen, stuurt u ons dan even een e-mail. U kunt ons ook bellen voor het maken van een afspraak. 076-7002347.

IN HET BASISPAKKET VOOR DETAILHANDEL ZITTEN DE VOLGENDE MODULES:

 • Temperatuurmetingen (KRITISCH PROCES)
 • Schoonmaak rooster
 • Werktaken
 • Ontvangst grondstoffen
 • Opslaan producten
 • Verhitten/(terug)koelen (KRITISCH PROCES)
 • Aangezuurde producten (KRITISCH PROCES)
 • Periodieke hygiënecontrole
 • 2uursborging
 • Klachtenformulier
 • Kalibratie thermometers
 • Registratie bij afwijking

Extra lijsten:

 • Per afdeling kunnen we kijken naar de juiste formulieren.

Extra modules:

 • Urenregistratie / personeelsplanning
 • Coderen (labels, etiketten en bezorg labels)
 • Temperatuur bewaking
 • Allergenen kaart versafdeling
 • Receptenboeken versafdeling met product specificatie.
 • Ongediertebestrijding / plaagdierbeheer
 • Traceerbaarheid
 • THT controle
 • Hygiëne ronde

Klik hier voor alle modules.

Liever een pakket aangepast aan uw persoonlijke wensen?
Klik op de knop uitbreiding modules of mail ons via info@hygiënecodeonline.nl voor de mogelijkheden.

Of direct het prijsoverzicht.

Wat kunt u doen met deze oplossing:

 • Simpel je verplichte registratie van al je HACCP-formulieren uit de hygiënecode of uit je eigen handboek voedselveiligheid. (NVWA goedgekeurd)
 • Allergenen informatie overzichtelijk opslaan . ( eventueel met koppeling met Growser)
 • Direct in het systeem printen van bewaar labels. ( tot zelfs etiketten )
 • Het systeem laat elke dag zien via het stoplicht methode wat je taken en metingen zijn. (vergeten registratie? dan in je mail een overzicht van de vergeten registratie van die dag)

Hier zijn een paar redenen waarom dit systeem voor U alleeen maar voordelen biedt:

 1. Eenvoudigere registratie: Het digitale systeem maakt het gemakkelijk om alle benodigde informatie in te voeren, zoals temperaturen, schoonmaakprocedures en andere relevante controles.

 2. Real-time monitoring: We kunnen nu onze HACCP-gegevens in real-time bijhouden en controleren, waardoor we snel kunnen ingrijpen als er zich problemen voordoen.

 3. Efficiëntere communicatie: Het digitale systeem maakt het eenvoudiger om belangrijke informatie te delen tussen verschillende afdelingen en teamleden, waardoor de communicatie wordt verbeterd en misverstanden worden voorkomen.

 4. Verbeterde naleving: Door het gebruik van een gestroomlijnd digitaal systeem kunnen we ervoor zorgen dat we voldoen aan alle HACCP-voorschriften en -normen, waardoor ons bedrijf en onze klanten worden beschermd.

 5. Gebruiksvriendelijkheid: Het systeem is ontworpen met het oog op eenvoud en gebruiksgemak, zodat al onze teamleden snel kunnen leren hoe ze het moeten gebruiken zonder uitgebreide training.

We moedigen iedereen aan om actief deel te nemen aan het gebruik van dit nieuwe digitale HACCP-registratiesysteem. Laten we samenwerken om onze voedselveiligheidsnormen naar een hoger niveau te tillen en onze klanten de beste kwaliteit en service te bieden.

Als je vragen hebt over hoe het systeem werkt of als je hulp nodig hebt bij het gebruik ervan, aarzel dan niet om contact op te nemen met het management. Laten we samen streven naar voortdurende verbetering en succes.

 

 • Zelf je HACCP-registratie menu samenstellen. (stel uit alle beschikbare modules je eigen registratie systeem samen)
 • Hygiënecode online vertaald alle hygiënecodes die bekend zijn bij de NVWA tot een werkbaar systeem.
 • Hygiënecode Online is ontwikkeld door personen uit de praktijk en niet achter het bureau!

Bekijk hier onze promo. Deze promo is opgenomen bij verschillende bedrijfstakken.
Ons HACCP systeem is dan ook overal inzetaar!

Partners die u voor gingen en het gemak ervan van digitaal werken met Hygiënecode Online:

Rob: "Als winkel begeleider een compleet overzicht van alle filialen, echt TOP"

Van coderen, urenregistratie, Allergenen en uw complete HACCP.