WAAROM DIGITAAL HACCP-REGISTRATIE MET HYGIËNECODE ONLINE

Elke vis specialist of vishandelaar is verplicht om een voedselveiligheidssysteem gebaseerd op de HACCP-systematiek bij te houden. Toch gebeurt het bij vele ondernemers dat de HACCP-formulieren vergeten worden of zelfs dat er HACCP-formulieren verdwijnen. Of heeft u misschien niet de juiste thermometer om alle metingen te doen?

Zo herkent u ook vast wel dat er vaak papieren aan de koelkast of muur hangen, maar waarbij vergeten wordt, ze in te vullen! Voor u is de hygiënecode Horeca relevant. Alle registratieverplichtingen zitten in het basis pakket van Hygiënecode Online. En dan heeft u natuurlijk ook nog de controles van de NVWA.......

De NVWA controleert bij bedrijven onder andere de beschikbaarheid en naleving van een HACCP-systeem. De resultaten van deze bezoeken worden steeds meer openbaar gemaakt. Herkenbaar als ondernemer, bij het binnenkomen van de inspecteur van de NVWA denken “Oei, waar ligt alles ook alweer, en is alles ingevuld?” NVWA is bekend met onze App.

Herkent u dit? Voelt het vaak als een belemmering om uw HACCP - registratie te doen en uw HACCP papieren formulieren op orde te houden?  Wanneer u nu zegt; JA. En u denkt; “Kan dit dan simpeler?” Dan is het antwoord JAZEKER! Vraag vandaag uw proefaccount aan en start met Hygiënecode Online!

Wij hebben dan ook de Nieuwe Hygiënecode Vis verwerking. Deze nieuwe wetgeving zal digitaal in de App komen. 

Nieuwe Hygienecode voor de Visdetailhandel in 2023

De ingangsdatum voor deze Hygie?necode voor de visdetailhandel is 15 mei 2023. Vanaf die datum gebruiken de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de Hygie?necode voor de Visdetailhandel bij hun controles. 

 

HACCP-software voor de vis speciaalzaak:

Een Online registratie App zoals Hygiënecode Online maakt het administratieve werk voor Visspecialist/Vishandel en vele andere bedrijven een stuk eenvoudiger. Het werken volgens de HACCP-regels is sinds 1995 wettelijk verplicht voor alle bedrijven die te maken hebben met het bereiden van eet- en drinkwaren. Dit geldt dus niet alleen voor bakkerijen, slachterijen maar ook voor bedrijven die vis verwerken. Ons bedrijf heeft een online-instrument op de markt gebracht die u in staat stelt om alles te registeren zoals is vereist.

HACCP Online Hygiënecode systeem vanaf iedere werkplek

Voor de ondernemer is het vaak een lastige taak om te werken volgens de voor hun geldende HACCP-hygiënecode. Met onze online HACCP-software wordt het registeren, bijhouden en handhaven van deze regels een stuk eenvoudiger. Hierdoor kunt u de focus leggen op uw kernactiviteiten en wordt uw administratie een neventaak. Wij bieden u hét instrument dat naadloos aansluit bij uw bedrijfsvoering met handige HACCP-software voor visspecialist. Toepasbaar op uw iOS, Windows tablet, Android of Smartphone. Werken met dit systeem biedt het grootste gemak, want u hoeft niet altijd op kantoor te zijn. Hiermee kunt u werken vanaf iedere plek! Hygiënecode online geeft u snel en duidelijk een overzicht welke kritische punten uw aandacht verdienen. De standaardmodules voldoen aan de richtlijnen die de Europese wetgeving stelt. Daarnaast kunt u dit systeem uitbreiden met tools die zijn toespitst op uw de Visbranche. Bedrijfs- en productieprocessen in een visspeciaalzaak zijn nu eenmaal weer anders dan voor poeliers of bakkerij.

Online module met handboek voor de visspecialist 

Daarnaast heeft ons systeem een handboek dat de HACCP regels bevat die van toepassing zijn op uw bedrijf (branche). Het geeft u een duidelijk overzicht van de regels waar u zich aan dient te houden bijvoorbeeld voor bakkerijen, slachterijen en horeca. Geen risico nemen betekent dat u zorgeloos uw bedrijf kunt leiden.

Vernieuwing betekent bij ons verbetering. Net als u, proberen wij onze opdrachtgevers zo goed mogelijk te bedienen. Daarom willen wij graag onze allernieuwste module bij u onder de aandacht brengen: de module allergenen. Hiermee bieden wij bedrijven in de horeca, maar ook vis speciaalzaken de mogelijkheid om bewaar labels / etikketten met allergenen informatie te printen. Of zelfs etiketten met de vangstgebied/ herkomst en vangstmethode.  Zelfs deurstickers met de tekst Állergenen kennis is aanwezig' zijn mogelijk. Een klant kijkt toch altijd waar hij/zij het beste terecht kan voor goede en betrouwbare producten. 

Bent u geïnteresseerd?

Dan kunt u een proefaccount aanvragen hierin ziet u duidelijk hoe onze HACCP software werkt en kunt u zien wat het inhoud. Het hele systeem kan op maat worden geleverd, zodat het gebruiksgemak optimaal is. Hebt u vragen, stuurt u ons dan even een e-mail. U kunt ons ook bellen voor het maken van een afspraak. 076-7002347.

In het basispakket voor Visspeciaalzaken zitten de volgende modules:

 • Temperatuurmetingen
 • Schoonmaak rooster
 • Werktaken
 • Ontvangst goederen
 • Kerntemperaturen
 • Bereiden terug koelen
 • Periodieke hygiënecontrole
 • Koud Roken
 • Zouten

TIP: Wat natuurlijk super handig is het gebruik onderweg. Dus ideaal voor visspecialisten op de markt op vaste staanplaats. Of aan boord.

Uitbreiding modules:

 • Urenregistratie / personeelsplanning
 • Coderen (labels, etiketten en bezorg labels)
 • Temperatuur bewaking
 • Allergenen kaart
 • Ongedierte bestrijding plaagdier beheer
 • Traceerbaarheid
 • Werklijsten/M.E.P.lijsten
 • koppeling PS in Foodservie
 • Receptenmappen 
 • E-mail alert

Liever een pakket aangepast aan uw persoonlijke wensen?
Klik op de knop uitbreiding modules of mail ons via info@hygiënecodeonline.nl voor de mogelijkheden.

Of direct het prijsoverzicht.

VNV en Hygiënecode Online: vnv

VNV heeft partners die jou als lid met software kunnen helpen om je processen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid te optimaliseren. Je kunt hier onder andere terecht voor het automatiseren van temperatuurs registratie en schoonmaakschema's. Ook op het gebied van etiketteren bieden zij oplossingen.

Wat kunt je doen met deze oplossing:

 • Simpel je verplichte registratie van al je HACCP-formulieren uit de hygiënecode of uit je eigen handboek voedselveiligheid. (NVWA goedgekeurd)
 • Allergenen informatie overzichtelijk opslaan. (eventueel met koppeling Growser)
 • Direct in het systeem printen van bewaar labels. ( tot zelfs etiketten )
 • Het systeem laat elke dag zien via het stoplicht methode wat je taken en metingen zijn. (vergeten registratie? dan in je mail een overzicht van de vergeten registratie van die dag)
 • Zelf je HACCP-registratie menu samenstellen. (stel uit alle beschikbare modules je eigen registratie systeem samen)
 • Hygiënecode online vertaald alle hygiënecodes die bekend zijn bij de NVWA tot een werkbaar systeem.
 • Hygiënecode Online is ontwikkeld door personen uit de praktijk en niet achter het bureau!

Vraag nu uw eigen systeem aan met VNV leden voordeel: klik HIER

Bekijk hier onze promo. Deze promo is opgenomen bij verschillende bedrijfstakken.
Ons HACCP systeem is dan ook overal inzetaar!

Partners die u voor gingen en het gemak ervan van digitaal werken met Hygiënecode Online:

Kees: "Eindelijk af van de papieren rompslomp en het vergeten van het invullen"

Van coderen, urenregistratie, Allergenen en uw complete HACCP.